Sernik na zimno Wodzisław z galaretką to sposób na szybki i łatwy deser, który sprawdzi się w każdej sytuacji – na podwieczorku z przyjaciółmi i na oficjalnej kolacji u teściów. Właściwie wszystko, czego potrzebujemy do jego zrobienia, znajdziemy w opakowaniu: mieszankę do przygotowania sernika na zimno i galaretkę Rubinową. Musimy tylko mieć pod ręką 600 ml mleka, czyli dwie i pół szklanki. Plus wodę do zrobienia galaretki. Niezbędny okaże się też mikser do szybkiego wymieszania składników. Niewielkim nakładem środków i wysiłku osiągniemy doskonały efekt, czyli ciasto, które zachwyci każdego łasucha.
Jak je zrobić? Przygotowujemy według przepisu znajdującą się w opakowaniu galaretkę i pozostawiamy do zastygnięcia w chłodnym miejscu. Miksujemy mieszankę do przygotowania masy sernikowej ze schłodzonym mlekiem i przekładamy ją do tortownicy. Wstawiamy do lodówki. Schłodzony sernik zalewamy tężejącą galaretką. Jeszcze tylko godzina chłodzenia w lodówce i ciasto gotowe. Jeżeli mamy ochotę, możemy dodać na spód biszkopty, a na wierzch owoce, ewentualnie wzbogacić masę sernikową o serki homogenizowane.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem 2% tłuszczu i galaretką: 100 g (jedna porcja) – 499 kJ/118 kcal
Opakowanie: 268 g zawiera:
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.