Torcik wiśniowy z chrupiącym spodem Wodzisław to sposób na szybki i łatwy deser, z którego wykonaniem poradzi sobie nawet debiutant w kuchni. Niemal wszystkie składniki znajdziemy w opakowaniu: mieszankę do przygotowania ciasta, mieszankę do kremu i galaretkę o smaku wiśniowym. Musimy tylko mieć w domu masło albo margarynę, 3 szklanki mleka i słoik kompotu z wiśni albo czereśni bez pestek. Prawda, że niewiele? A efekt murowany – goście nas nie zaskoczą, a przyjaciele będą zachwyceni, że potrafisz zrobić ciasto z minimum składników w niecałe dwie godziny.
Jak je zrobić? Przygotowujemy znajdującą się w opakowaniu galaretkę z dodatkiem wiśni albo czereśni z kompotu. Ucieramy mikserem masło albo margarynę z mieszanką do ciasta i rozprowadzamy na dnie tortownicy. Następnie miksujemy mieszankę do kremu z zimnym mlekiem. Rozprowadzamy wszystko na spodzie ciasta i wstawiamy do lodówki. Na schłodzonym cieście układamy wiśnie i zalewamy tężejącą galaretką. Jeszcze tylko godzina chłodzenia w lodówce i ciasto gotowe.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 100 g – 1020 kJ/169 kcal, w porcji (131 g) – 1336 kJ/222kcal
Opakowanie: 475 g zawiera:
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.