Jak je zrobić? Zagotowujemy wodę z masłem albo margaryną i wsypujemy mieszankę do przygotowania ciasta. Cały czas gotujemy, mieszając, aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. Studzimy masę. Do wystudzonej wbijamy kolejno 4 jajka i miksujemy robotem. Dzielimy ciasto na dwie części i rozsmarowujemy każdą z nich łyżką na wysmarowanej tłuszczem formie.
Pieczemy każdą część ciasta w 200 stopniach przez 35 minut. Krem przygotowujemy podobnie jak budyń: w odlanym mleku mieszamy zawartość drugiej torebki z pudełka, a resztę mleka zagotowujemy. Wlewamy rozprowadzony krem w mleku i zagotowujemy. Studzimy, a potem dodajemy go stopniowo do miękkiego masła albo margaryny i miksujemy, żeby uzyskać gładką masę. Pozostaje już tylko rozsmarować krem na jednej części upieczonego ciasta i przykryć drugą. I zadbać o swoją porcję, bo z pewnością będzie znikać błyskawicznie.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu według przepisu (przeciętnie): 100 g – 1325 kJ/318 kcal, porcja (56 g) – 742 kJ/178 kcal
Opakowanie: 340 g zawiera:
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.